Verstrooide dagen, november 2018 – 2019

Een tentoonstelling in tekst en beeld in samenwerking met beeldend kunstenaar Hannie Vonsée. Een doorgaande open dialoog zonder voorwaarden vooraf. (Deventer – Tilburg)

Martha Bijkerk van galerie Komma:
‘Een heel bijzondere tentoonstelling waarin woord en beeld moeiteloos samenkomen. Alsof de kunstenaars -Hannie Vonsée van het beeld en Alied van der Meer van de tekst- samen door een ruimtelijk landschap lopen en hetzelfde voelen.Een schrijven dat zich afstemt op abstracte schetsen, schilderijen en porseleinen vormen. Beelden die extra lading krijgen door de tekst.Ze voelen zich overduidelijk thuis in elkaars gezelschap. Een prachtige twee-eenheid.’

Alied: Bij veel beelden van Hannie weet ik meteen wat me te doen staat. Schrijven. Kort en voor de vuist weg. Over wat ik zie. Over de fantasie of de gedachte die er eigenlijk onmiddellijk uit de getekende lijnen opdoemt.

Hannie: Tijdens het lezen van de teksten van Alied kan ik eindeloos ronddolen in haar wereld. Schijnbaar gewone voorvallen blijken een bijzonder kantelpunt te hebben. Hierdoor blijf ik experimenteren, proeven en betekenissen aftasten.  

Scroll naar boven