HOETOEDOE, dromen voor iedereen, juni 2018

Henk droomt nooit. Zegt hij. En dat bevalt hem niks. Het lijkt hem juist heerlijk dat hij ‘s ochtends nog weet door welke steegjes hij ‘s nachts heeft rondgedwaald of met wie hij tussen lichtgevend plankton heeft gezwommen. De medewerkers van BV De Buitenbocht hebben  besloten Henk en zijn soortgenoten een duwtje in de goeie richting te geven.

Met dit boek laat ik voor zeven notoire niet dromers een wens in vervulling gaan. Opgebouwd uit hun eigen woorden en daden van overdag, wat knip- en plakwerk van onze kant kom ik uit op een nieuw geheel. Een droombeeld dat geparfumeerd met een geur naar keuze mee de nacht ingaat. Via deze curieuze omweg hoop ik de dromers in goede banen te leiden. Een baan waar ze nooit meer uitwillen.

Henk: ‘Eindelijk kan ik ook meepraten op maandagochtend bij de koffieautomaat!’

Marja: ‘Ik wil nooit meer wakker worden!’

Bent of kent u ook een dromeloze Dirk of vergeetachtige Viola? Wilt u iemand een droom cadeau doen? Laat het me weten. Ik help u graag aan een dromerig kunstwerk in woord en beeld.

Heeft u een specifieke wens over de vormgeving? Wilt u de beeldtekst terugzien op een beddensprei? Op een paneel van hout of porselein aan de slaapkamermuur? Ik werk in samenwerking met vormgevers en beeldend kunstenaars die aan uw wens kunnen voldoen.

Scroll naar boven