Blik op Zondag en Maandag, juni 2004

Foto’s, verhalen en objecten geven een indruk van leven en werken van werknemers van de Deventer blikfabriek, Thomassen en Drijver na 1945. Oude en nieuwe Nederlanders diepen samen hun geschiedenis op. In samenwerking met Gonnie Kleine en Elsbeth Volker

Opdracht: Stichting Industrieel Erfgoed

 

“In mei ’88 werd ik ineens ontslagen. Dat was onverwacht. Ik geloofde het bijna niet. Ik had tot aan mijn pensioen door willen werken bij T& D.
Ik begreep het ook niet. Er kwamen mensen voor mij in de plaats. Mensen van het uitzendbureau. Eerst mensen weggooien, na twintig jaar en dan mensen binnenhalen. Hoe kan dat?”

Citaat A. Kertil

 

“Met mijnheer Drijver kon ik heel goed. Als hij door de fabriek liep kwam hij altijd even bij me. Je mocht hem helemaal niet aan spreken, maar dat deed ik toch. Als ik een voorschot wilde bijvoorbeeld, omdat we thuis krap zaten. Dan zei hij: ‘Ga maar even naar Bugter, die regelt het wel.’ Toen ik ontslagen was omdat ik de chef een blik naar zijn hoofd had gegooid, heeft mijnheer Drijver me gewoon weer aangenomen. Nee, kom mij niet aan mijnheer Drijver.”

Citaat Rika Kelderman

Scroll naar boven