97 x Vaders en Pubers, november 2008

97 Uitspraken en anekdotes over de belevenissen van vaders met hun pubers.
Alied van der Meer schreef de teksten voor deze bundel. Haar drie kinderen van vijftien en hun vrienden zorgden voor de nodige inspiratie. Een luchtig boekje vol herkenbare verhalen aangevuld met adviezen en tips van deskundigen.

Uitgeverij Spectrum, Houten
ISBN 978-90-491001-2-4

“Mijn dochter had een fase dat ze met van die nare stekelkettingen om haar hals liep. Ik vond het verre van mooi. Als ik met haar ergens was zag ik de mensen kijken en soms hoorde ik ook van die opmerkingen achter onze rug gemaakt. Zo van: ‘Goh, dat was altijd zo’n leuk meisje en moet je nu eens zien. Zonde. Geen gezicht.’ Ik zal je vertellen, dat raakt je wel. Maar ik was ook verontwaardigd over het oppervlakkige oordeel van mensen. Dat hielp me in zekere zin ook om alles te blijven zien zoals het was: een vreemdsoortig sieraad om de hals van een meisje dat gewoon mijn dochter bleef.”

Geert, 48 jaar

“Ik kan veel langer met mijn vader praten zonder ruzie te krijgen. Dan vertel ik bijvoorbeeld iets over een jongen of over dat we ergens wat gedronken hebben. Mijn moeder komt er altijd gelijk tussendoor met allerlei vragen: ‘Wie is dat dan? Drinken jullie dan alcohol door de week?’ Mijn vader luistert gewoon.”

Mirte, 16 jaar

“Onze dochter was dertien. Van mijn vrouw hoorde ik dat ze had gezoend. Getongd. Ik weet eigenlijk niet precies waarom maar ik was kwaad. Ik wilde het gewoon niet. Ik riep: ‘Maar ik vind het niet goed!’  Mijn vrouw zei: ‘Nou je hebt weinig te vinden want het is al gebeurd en ze vond het heerlijk.’”

Andre, 50 jaar

Scroll naar boven