Motor, hartenklop

Een pakkend verhaal schrijven wie wil dat niet?

De vraag is natuurlijk: hoe? Vaak doen we te moeilijk. Voordat er nog maar één regel op papier staat ontstaan er al blokkades. Want ja, het verhaal moet wel origineel, diepzinnig, onderhoudend, samenhangend enz. zijn. Helaas maken dit soort vooropgestelde eisen de pen nogal stroef en het verhaal gekunsteld.

In workshops en cursussen van schrijfdocent Alied van der Meer begin je steevast met een soort speelkwartier. Je ontvangt opdrachten die juist door hun vaste structuur, vrijheid en speelruimte geven. Ze voeren je weg van de zelfopgelegde dogma’s en brengen je (terug) bij je persoonlijke stijl. Precies daar zit de motor, de hartenklop. En nergens anders.

In een vervolg kijken we gezamenlijk naar het effect van de teksten. Waar loopt het als een tierelier, wanneer zit je op het puntje van je stoel, waar raak je de kluts kwijt, en hoe komt dat eigenlijk? Met de tekst als uitgangspunt kijken we naar vertelstijl, verhaalopbouw, ritme, woordkeus. Op deze manier is de techniek de schrijver van dienst en blijft het verhaal ademen.

Hieronder vind je meer informatie over de meest recente cursussen en workshops of bekijk het overzicht van alle workshops en cursussen van de Tekstwinkel.

Alied van der Meer is literair docent en geeft o.a les aan de Schrijversacademie.